Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. lipanj 2018.

Nova izdanja

5. prosinac 2013.
Miroslav Modrić

Sveta Zemlja - Isusova domovina

Nakladnik: Verbum

Studijski vodič

Knjiga fra Miroslava Modrića, monumentalno je djelo na gotovo tisuću stranica, izrasla na bogatu hodočasničkom, teološkom i duhovnom iskustvu čovjeka koji je Svetom Zemljom koračao dugi niz godina, postavši istinski i duboki poznavatelj mjesta koja odišu Božjom prisutnošću i 2000 godina nakon Kristova dolaska na Zemlju.

Ova knjiga potaknuta je i željom da na hrvatskom jeziku bude dostupno sveobuhvatno djelo koje će biti od koristi hodočasnicima koji su bili u Svetoj Zemlji ili se za to hodočašće spremaju. Knjiga će biti dragocjeno sredstvo i svima onima koji žele steći dublji uvid u Bibliju te bolje razumjeti, vizualizirati i upoznati povijesne, zemljopisne i kulturološke prilike u kojima se odvijala povijest spasenja kao i prijelomni događaj Kristova utjelovljenja.

Studiozno pripremljena, privlačno i jednostavno napisana, opremljena mnoštvom podataka, grafika, informacija i fotografija ovo je knjiga koja čitatelja vodi na neponovljivo putovanje Svetom Zemljom koje će oduševiti svakoga tko knjigu uzme u ruke.

...I stoga se Modrićeva knjiga čita i prije i za vrijeme i poslije našega hodočašća u Svetu Zemlju. Ona nam, na svoj način, progovara o Isusu Kristu koji je prvi i posljednji cilj svakoga našeg hodočašća, i materijalnoga i duhovnoga. I u ovoj knjizi On je doživljen – u svoj poruci svetih mjesta – i kao navještaj i kao događaj, i svoj i naš sve do konačnoga događaja s Njime u vječnom životu. Tome smjera cijela vrlo opsežna i potanka, a opet prozračna knjiga fra Miroslava Modrića. Ona jest vodič, kako joj i podnaslov kaže, ali je i mnogo više od toga.
fra Bonaventura Duda

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. lipanj 2018.

    Appello del Papa per lo Yemen

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: