Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. lipanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 13. studeni 2013.

BLAŽENE DRINSKE MUČENICE ZAŠTITNICE INTERNACIONALNE KONFERENCIJE

"Nova evangelizacija - vjera, facebook,lice" tema je konferencije u Sarajevu koja će se održati u KŠC-u "Sv. Josip" u Sarajevu od 22. do 24. studenog 2013.

S obzirom na povijest i život blaženih Drinskih mučenica, njihovog porijekla i zbog primjera njihove vjere za koju su svoj život dale odlučeno je da baš one budu zaštitnice Konferencije koja će se održati u Katoličkom školskom centru „sv. Josip“ u Sarajevu u razdoblju od 22. do 24. studenog 2013. na temu „Nova evangelizacija - vjera, facebook, lice“.

Budući da i u temi Konferencije jasno stoji da je i za rad s mladima važno imati čvrstu vjeru, sudionicima Konferencije će upravo život i vjera blaženica biti poticaj za promišljanje o vlastitoj vjeri koja daje snagu za suočavanje s modernim aeropagovima susreta s mladima poput društvenih mreža koje su sažete pojmom facebooka. Uvodno predavanje na konferenciji o Drinskim mučenicama održat će mons. Marko Tomić, župnik župe sv. Obitelj na Kupresu.

Učvršćeni u vjeri i ohrabreni suočiti se s modernim izazovima u pastoralu mladih sudionici konferencije će na koncu biti pozvani dijeliti iskustva ali i promišljati zajedno o novim načinima pastorala mladih koji ostvaruju istinski susret s osobom Isusa, te pomažu mladima ostvariti talente i sposobnosti koje im je Bog dao na dobrobit Crkve i društva u kojem se nalaze. (kta/mladicentar)
 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    3. lipanj 2020.

    Il Papa: Abramo ci insegna a parlare con Dio come un figlio al padre

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: