Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. lipanj 2020.

Vijesti

Foto arhiv

Foto arhiv

Zagreb, 27. srpanj 2013.

INFORMATIVNI BILTEN VICEPOSTULATURE "DRINSKE MUČENICE"

Vicepostulatorica s. M. Ozana Krajačić, FDC naglašava važnost učiti od snage vjere mučenika i zanosa njihove ljubavi

Vicepostulatura blaženih Drinskih mučenica objavila je novi, deseti po redu broj informativnog lista Vicepostulature bl. Jule Ivanišević i četiriju susestara.

U uvodniku vicepostulatorica s. M. Ozana Krajačić, FDC naglašava važnost učiti od snage vjere mučenika i zanosa njihove ljubavi.

Blaženice su, ističe s. Krajačić istinski živjele zadaću Crkve, te ih stoga prepoznajemo kao sjajan nastavak njezina evangelizacijskog poslanja. Izložile su svoj život za pobjedu istine evanđelja. Nisu se povukle u svoj mir, već su pošle u susret čovjeku, lišenu sigurnosti doma i poštovanja. S. Krajačić podsjeća kako nas na takav izlazak iz sebe papa Franjo poziva današnju Crkvu.

Na uvodnik se nadovezuje tekst koji potpisuje Krešo Bello, a povezuje papu Franju i trpeću Crkvu, koja asocira na Drinske mučenice koje su trpeći za Krista prošle svoj križni put i na obali Drine primile palmu mučeništva.

Promišljanje o blaženicama „Svjedočanstvo koje sjedinjuje" potpisuje s. M. Nela Gašpar, FDC. Informativni list daje sažeti prikaz prošlogodišnje proslave spomendana blaženica u zagrebačkoj prvostolnici, svetištu u Sarajevu, Velikom Grđevcu, Starom Petrovom Selu, Dubrovniku i Županji. Sugovornik lista je vjeroučitelj Tomislav Ivanišević koji čitatelje upoznaje sa štovanjem blaženica u Požeškoj biskupiji.

Rubrika „Odjeci hodočašća" svjedoči kako rijeka Drina postaje relikvijar blaženica. List donosi i prilog o pohodu sarajevskom svetištu polaznika đakonske pastoralne godine u organizaciji Nadbiskupijskog pastoralnog instituta iz Zagreba.

U listu se mogu pročitati i svjedočenja o zadobivenim milostima po zagovoru bl. Drinskih mučenica, a rubrika „iz života Družbe" predstavlja novu hrvatsku misionarku u Ugandi s. Martu Čović, FDC. (kta/ika)
 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    3. lipanj 2020.

    Il Papa: Abramo ci insegna a parlare con Dio come un figlio al padre

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: