Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. lipanj 2018.

Vijesti

Rama - Šćit, 18. lipanj 2013.

DUHOVNE VJEŽBE PRED ZAVJETE

Voditelj duhovnih vježbi bio je fra Nikica Vujica, fojnički gvardijan

Od četvrtka 13. lipnja do ponedjeljka 17. lipnja novaci Bosne Srebrene imali su duhovne vježbe pred zavjete. Svake godine generacije novaka imaju pripreme za zavjete koje polažu na kraju godine novicijata. Jedan od glavnih načina pripremanja za ovaj događaj jesu duhovne vježbe. Već nekoliko puta zaredom novaci ih obavljaju u franjevačkom samostanu na Šćitu u Rami. Tako su i ove godine devetorica novaka, s meštrom fra Markom Ešegovićem, imala duhovne vježbe u ovom samostanu, koji ih je, na čelu s gvardijanom fra Tomislavom Brkovićem, veoma ugodno primio i ugostio kroz ove dane.

Voditelj duhovnih vježbi bio je fra Nikica Vujica, fojnički gvardijan. On je novacima kroz ove dane održavao predavanja te predvodio zajedničke mise i molitve. Kao temu na predavanjima izabrao je pitanje „Fratar i svećenik: tko je on i što je njegova služba?“. Time je fra Nikica pokušao pobuditi pitanje o identitetu te ponuditi uzore u kršćanskome svijetu, koji mogu pomoći da se izgradi osobnost fratra i svećenika, kao onih koji su predani Bogu potpuno. Fra Nikica je pozvao novake da ustraju u svome putu i da ga oplemenjuju slobodnim odlukama, koje će se ugledati na sebedarju Isusa Krista.

Na koncu ovih duhovnih vježbi meštar fra Marko zahvalio je u ime novicijata voditelju fra Nikici Vujici na izdvojenom vremenu i poruci. Također je zahvalio i gvardijanu fra Tomislavu na ugodnome gostoprimstvu. (kta/d.j.)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    22. lipanj 2018.

    Papa Francesco ai Verbiti: ascoltate il grido di chi chiede pane e giustizia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: