Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. lipanj 2018.

Vijesti

Detalj sa susreta

Detalj sa susreta

Sarajevo, 18. travanj 2013.

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA IZETBEGOVIĆ PRIMIO BISKUPA KOMARICU

Razgovarano je o stanju u BiH s posebnim naglaskom na aktualnosti i probleme u vezi s povratkom prognanih i izbjeglih

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine g. Bakir Izetbegović primio je, 18. travnja 2013. u Sarajevu biskupa banjalučkog i predsjednika Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. dr. Franju Komaricu. U razgovoru su sudjelovali i: savjetnik g. Fahrudin Đapo te voditelj Europske akademije Banjolučke biskupije vlč. Ante Vidović i generalni tajnik Biskupske konferencije BiH mons. Ivo Tomašević.

Razgovarano je o stanju u Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na aktualnosti i probleme u vezi s povratkom prognanih i izbjeglih. Član Predsjedništva Izetbegović se zanimao i za nastojanje Banjolučke biskupije da preko projekata Caritasa i na druge načine pomogne opstanka i povratak Hrvata katolika u tom dijelu BiH te izrazio spremnost i osobno posredovati oko dobivanja kreditnih sredstava pod vrlo povoljnim uvjetima kojima se nastoji omogućiti održivi povratak i opstanak prognanih i izbjeglih.

Biskup Komarica je informirao člana Predsjedništva BiH Izetbegovića o planiranom međunarodnom samitu o miru, pomirenju i povratku „Korak naprijed“. Naime, na prijedlog biskupa Komarice, inicijativu za ovaj samit pokrenulo je američko sveučilište Harvard iz Bostona, a održat će se od 9. do 11. lipnja 2013. u Banjoj Luci. Predviđeno je da na samitu sudjeluju vjerski vođi i predstavnici vlast iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja kao i predstavnici međunarodne zajednice.

Član Predsjedništva BiH g. Bakir Izetbegović ocijenio je ovu inicijativu veoma značajnom i podržao održavanje ovog eminentnog skupa u Bosni i Hercegovini. Obećao je da će o ovom skupu upoznati i trenutno odsutnog predsjedatelja Predsjedništva g. Nebojšu Radmanovića te člana Predsjedništva g. Željka Komšića. (kta)

foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. lipanj 2018.

    Papa Francesco - Udienza Generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: