Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. siječanj 2020.

Najave

Zagreb, 26. veljača 2013.

Duhovni rock mjuzikl "Život za život" nadahnut životom sv. Maksimilijana Kolbea

Duhovni rock mjuzikl “Život za život“ nadahnut životom sv. Maksimilijana Kolbea prvi će puta biti izveden 26. veljače u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu 31 u Zagrebu u 20 sati. Autor mjuzikla je Daniele Ricci, scenarist Krešimir Tičić, a režiju potpisuje Richard Simonelli. U mjuziklu nastupa zbor Kolbe i ansambl Novo svitanje.

Ostale izvedbe na Sv. Duhu bit će 28. veljače, 5. ožujka, 7. ožujka, 12. ožujka i 14. ožujka. Svečana premijera mjuzikla je 17. ožujka u Gradskom kazalištu Komedija, gdje će 18. ožujka biti još jedna izvedba. Početak svih predstava je u 20 sati.

Mjuzikl prikazuje život poljskog redovnika, franjevca konventualca, fra Maksimilijana Kolbea koji je utemeljiteljio Vojsku Bezgrešne, katoličku marijansku udrugu. Kolbe je čitav život posvetio širenju pobožnosti prema Djevici Mariji, a umro je mučeničkom smrću u koncentracijskome logoru u Auschwitzu kako bi spasio život jednog zatvorenika. U mjuziklu značajnu ulogu zauzima zbor koji sudjeluje u svakom prizoru i predstavlja Vojsku Bezgrešne.

Organizatori mjuzikla su Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Nacionalni centar Vojske Bezgrešne, časopis Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga i grupa Novo Svitanje.

Karte se mogu nabaviti radnim danom u župnom uredu sv. Antuna Padovanskoga ili nedjeljom u sakristiji župne crkve po cijeni od 20 kuna. (kta/veritas)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. siječanj 2020.

    Omelia Papa Francesco Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: