Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. lipanj 2019.

Izdvajamo

Predsjedatelj g. Nebojša Radmanović i nadbiskup Luigi Pezzuto

Predsjedatelj g. Nebojša Radmanović i nadbiskup Luigi Pezzuto

Sarajevo, 12. veljača 2013.

Predsjedatelj Radmanović primio akreditive novoimenovanog apostolskog nuncija u BiH

Mons. Luigi Pezzuto, novoimenovani je apostolski nuncij u BiH

U utorak, 12. veljače predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine g. Nebojša Radmanović primio je akreditive nadbiskupa Luigija Pezzuta, novoimenovanog apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini, stoji u službenom Priopćenju iz Predsjedništva BiH.

Zaželjevši nunciju Pezzutu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu, predsjedatelj Radmanović je zahvalio mons. Pezzutu za podršku koju Sveta Stolica pruža Bosni i Hercegovini na putu ka europskim integracijama.

Na početku ceremonije predaje akreditiva mons. Pezzuto je zahvalio predsjedatelju Radmanoviću za dobrodošlicu, te istaknuo da mu je iznimno drago što je došao u Sarajevo i u Bosnu i Hercegovinu. „Bit će mi čast i radost da na dobrobit svih stanovnika BiH radim za dobrobit cjelovitog mira u Vašoj zemlji“, kazao je tom prilikom mons. Pezzuto. Također je istaknuo kako želi uspostaviti pozitivan dijalog između Crkve i civilnih vlasti.

Predsjedatelj Radmanović informirao je novoimenovanog apostolskog nuncija o društvenim i političkim prilikama u BiH te procesu reformi i ustavnih promjena u zemlji.

Predsjedatelj Radmanović je podsjetio nadbiskupa Pezzuta na jako dobru suradnju Predsjedništva BiH s dosadašnjim nuncijem nadbiskupom Alessandrom D'Erricom, koji je, nakon više od šest godina uspješne diplomatske misije u BiH, okončao svoj mandat. Tom prilikom predsjedatelj Radmanović je izrazio uvjerenje da će se dobra suradnja Apostolske nuncijature i Predsjedništva Bosne i Hercegovine nastaviti. On je posebno naglasio važnost angažmana Svete Stolice pri uspostavljanja povjerenja i pomirenja između naroda u široj regiji.

Predsjedatelj Radmanović i nadbiskup Pezzuto su razgovarali i o provođenju potpisanog i ratificiranog Temeljnog ugovora između BiH i Svete Stolice iz travnja 2006. godine. Ovim Ugovorom potvrđeni su dobri dosadašnji odnosi BiH i Svete Stolice.

„Sada predstoji realizacija tog Ugovora i tu ćete imati podršku, kako moju, tako i mojih kolega iz Predsjedništva BiH“, kazao je predsjedatelj Radmanović, službeno je priopćeno iz Predsjedništva BiH. (kta)


Foto: Zvonimir Ćorić


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. lipanj 2019.

    Papa Francesco - Santa Messa e Processione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: