Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. ožujak 2015.

Vijesti

Crkva sv. Josipa na Marijin Dvoru

Crkva sv. Josipa na Marijin Dvoru

Sarajevo, 29. prosinac 2012.

BLAGOSLOVLJENO NOVO ZVONO NA MARINDVORSKOJ CRKVI U SARAJEVU

Svečano Euharistijsko slavlje predslavio je pomoćni biskup vrhbosanski mons. dr. Pero Sudar

Na treću nedjelju Došašća (dominica Gaudete), 16. prosinca u župnoj crkvi sv. Josipa na Marijinu Dvoru u Sarajevu blagoslovljeno je novo zvono teško 950 kg što je bila velika radost i nesvakidašnja svečanost za cijelu župnu zajednicu. Svečano Euharistijsko slavlje predslavio je pomoćni biskup vrhbosanski mons. dr. Pero Sudar uz koncelebraciju župnika mr. don Luke Brkovića, njegova pastoralnog suradnika dr. vlč. Marija Bernardića, profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, i vlč. Marija Ćosića, voditelja Internata u Katoličkom školskom centru sv. Josipa u Sarajevu te uz asistenciju nedavno zaređenog đakona vlč. Ivana Karače.

U homiliji biskup Sudar je pozvao na ljudsku ozbiljnost življenja, pobuđivao kršćansku nadu i udahnjivao toplinu Božića. Nakon homilije biskup Sudar je blagoslovio novo zvono, koje će pozivati vjernike na liturgijske sastanke. Na kraju Euharistijskog slavlja, župnik don Luka je zahvalio biskupu Sudaru na prigodnoj riječi za vrijeme homilije i za blagoslov novog zvona. Također je zahvalio svima koji su materijalnim sredstvima i fizičkim radom pomogli da novo zvono bude postavljeno na zvonik crkve sv. Josipa. Tijekom Misnog slavlja vrlo skladno pjevao je Župni mješoviti zbor.

Novo blagoslovljeno zvono je zamijenilo razbijeno zvono, koje je pogođeno granatom u vrijeme rata. Tako je kompletirana harmonija zvona od 1500 kg, novo zvono od 950 kg i malo zvono od 550 kg. (kta/i.k.)

PREPORUČI
Glas Pape i Crkve u dijalogu sa svijetom

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    26. ožujak 2015.

    Papa Francesco: senza la fede non c’è gioia

Sljedeca
 
Nakladna kuća Verbum

Copyright © 1996-2015 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: