Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. travanj 2017.

Najave

Kraljeva Sutjeska, 4. studeni 2012.

Đakonsko ređenje Marka Stojčića bogoslova Banjolučke biskupije

U nedjelju, 4. studenog u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci kod Kaknja, svečano pontifikalno Misno slavlje s početkom u 11 sati, predslavit će mons. dr. Franjo Komarica, biskup banjolučki, tijekom kojeg će podijeliti Sveti red đakonata Marku Stojčiću, bogoslovu Banjolučke biskupije.

Nakon što je Marko u ponedjeljak 29. listopada u osobnoj kapelici banjolučkog biskupa, pred biskupom Komaricom, dao svoju prisegu vjernosti čuvanja zajedništva s Katoličkom Crkvom, potpisa Juramentuma i nakon što je ispovjedio svoju vjeru, zakoračio je na posljednju stepenicu u svojoj pripremi za primanje Svetog reda đakonata.

Marko Stojčić je rođen 12. lipnja 1985. u Kaknju, župa Kraljeva Sutjeska u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, kao deveto dijete roditelja Ilije i Jelke rođene Crepulja. Osnovnu školu završio je u Drvaru, kamo je, protjeran iz svoje kuće, odselio sa svojom obitelji. Kao kandidat Banjolučke biskupije, sjemenište i srednju školu je završio u KŠC-u „Petar Barbarić“ u Travniku. Filozofsko-teološke studije je započeo na KBF-u u Sarajevu, a završio i diplomirao na KBF-u u Rijeci 2012. godine. (kta/tabb)


foto
 

PREPORUČI
Radio Marija BiH

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. travanj 2017.

    Videomessaggio del Santo Padre per Don Milani

Sljedeca
 
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2017 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: