Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. srpanj 2020.

Vijesti

Odžak, 1. listopad 2012.

DAN SREDSTAVA DRUŠTVENIH KOMUNIKACIJA PROSLAVLJEN U ODŽAKU

Dodijeljena priznanja za medijsko promicanje djelovanja Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini

Dan sredstava društvenih komunikacija, koji se u Vrhbosanskoj nadbiskupiji proslavlja zadnje nedjelje u rujnu, proslavljen je u nedjelju 30. rujna na poseban način u župi Glavosjeka Svetog Ivana Krstitelja u Odžaku u Bosanskoj Posavini. Misno slavlje predvodio je mon. Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila.

Osvrćući se na evanđelje toga dana u kojem nas Isus upozorava da odbacimo ono što nas sablažnjava mons. Miklenić je upozorio da mnogo sablazni dolazi upravo kroz medije. No, pojasnio je da su mediji Božji dar i kao vjernici ovoga vremena zbog njihove raznolike ponude moramo biti sretni, ali i imati ispravan stav i dogovornost. Govoreći pak o crkveni medijima između ostalog je poručio: „Bezbroj je blagodati u crkvenim medijima i emisijama koje su dobronamjerne i koje stvaraju i žele služiti općemu dobru i mi ih vjernici moramo koristiti da bi mogli rasti u svojoj ljudskosti i produbljivati svoju vjeru, da bismo se osposobljavali u svojoj vjerskoj informiranosti, da možemo svojim sugovornicima koji nisu vjernici protumačiti zašto mi tako gledamo, zašto smo se nekada radije spremni žrtvovati, nego nekome podilaziti, spremni tako živjeti da nekada budemo radije zapostavljeni, nego da se prodamo“. Osvrnuo se i na poruku pape Benedikta XVI. povodom Dana medija, u kojoj on upozorava na važnost šutnje, te pozvao vjernike da mole za sve medijske djelatnike kako bi radili na opće dobro svih ljudi.

Zlatnu medalju s likom Josipa Stadlera i posebno priznanje koje dodjeljuje kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski za promicanje djela Crkve u Bosni i Hercegovini, domaći je župnik preč. dr. sc. Ivo Balukčić, dekan Doborskog dekanata na kraju Mise uručio novinarima koji su se svojim radom posebno zauzimali na tom području: Mariu Ragužu, uredniku i novinaru na HTV-u, Tanji Popec, urednici i novinarki na HKR iz Zagreba te Brani Vrbiću, novinaru Katoličkog tjednika iz Sarajeva i uredniku na Radio postaji Žepče.

Toga je dana i službeno završena medijska radionica koju su u sklopu akcije „72 sata bez kompromisa“ vodili novinari Tanja Popec i Brane Vrbić, a sudjelovalo tridesetak volontera iz ranih župa Vrhbosanske nadbiskupije. (kta/b.l.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. srpanj 2020.

    LUGLIO: LE NOSTRE FAMIGLIE

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: