Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. srpanj 2020.

Izdvajamo

46. Svjetski dan medija

46. Svjetski dan medija

Sarajevo, 30. rujan 2012.

Brošura prigodom 46. Svjetskog dana medija

U povodu 46. Svjetskog dana sredstava komunikacije koji će se, u skladu s odlukom Biskupske konferencije u Bosni i Hercegovini, obilježiti u posljednju nedjelju u rujnu tj. 30. rujna 2012., Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja Biskupske konferencije BiH priredilo je prigodnu brošuru u kojoj se, kako u uvodnoj riječi piše predsjednik Vijeća mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, „svim pastoralnim djelatnicima, kao i medijskim radnicima, nudi Papina poruka, nacrt moguće propovijedi i molitve vjernika za Svetu Misu na Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija“.

„Papa Benedikt XVI. uputio je poruku kojom je sve ljude, a osobito vjernike, i posebice crkvene i katoličke medijske radnike, pozvao na ostvarenje pravog odnosa između riječi i šutnje, jer su obje - i riječ i šutnja - komplementarne sastojnice uravnotežene komunikacije među ljudima. Naravno da to vrijedi da svaki oblik normalnoga odnosa među ljudima. Jer, bez obzira o čemu se radilo, da bi se moglo ispravo čuti, potrebno je saslušati u šutnji. Stoga umijeće govora uspijeva na pravi način osobito kad se primjeni umijeće slušanja u šutnji“, piše biskup Vukšić te navodi Papine riječi iz spomenute Poruke: „Često, na primjer, možemo primijetiti kako se među onima koji se vole najautentičnija komunikacija odvija upravo u šutnji: neka kretnja, izraz lica, govor tijela znakovi su kojima oni jedno drugom otkrivaju ono što nose u sebi. U tišini progovaraju radost, zabrinutosti, patnje, koji upravo u njoj nalaze neki posebno snažan izražajni oblik. Iz šutnje, dakle, proizlazi još zahtjevnija komunikacija, koja zahtijeva tankoćutnost i onu sposobnost slušanja koji često otkrivaju dubinu i narav međusobnih odnosa.“

Cjelovitu brošuru i prigodni plakat može se besplatno i bez prethodnog dopuštenja, kao i sve sadržaje s KTA BK BiH, preuzeti s web stranice.


Brošuru možete preuzeti ovdje

Plakat možete preuzeti ovdje

Poruku pape Benedikta XVI. za 46. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija pročitao je predsjednik Vijeća za medije BK BiH mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH.

Poslušajte:

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. srpanj 2020.

    LUGLIO: LE NOSTRE FAMIGLIE

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: