Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. lipanj 2020.

Vijesti

Blažene Drinske mučenice

Blažene Drinske mučenice

Sarajevo, 27. kolovoz 2012.

BL. DRINSKE MUČENICE ZAŠTITNICE MEĐUNARODNE KONFERENCIJE O MLADIMA U SARAJEVU 2013.

Konferencija se održava pod naslovom („Nova evangelizacija – vjera, facebook, lice“

26. i 27. srpnja 2012. godine u prostorijama Nadbiskupijskog ordinarijata Vrhbosanskog održan je prvi susret Organizacijskog odbora Međunarodne konferencije o mladima koja će se održati u Sarajevu od 22. do 24. studenog 2013. godine pod naslovom „New evangelization - faith, facebook, face“ („Nova evangelizacija – vjera, facebook, lice“). Inicijatori ove Konferencije su nacionalni voditelji pastorala mladih zemalja koje pripadaju inicijativi Srednjo-europskog katoličkog dana, a pod vodstvom voditelja Ureda za mlade Austrijske biskupske konferencije. Organizacija konferencije je povjerena Uredu za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u suradnji s nacionalnim delegatima pastorala mladih Austrije, Slovenije i Mađarske. Slična Konferencije održana je u studenom 2009. godine u Mađarskoj, a cilj je okupiti odgovorne u pastoralu mladih iz Srednjo-europskih zemalja, međusobno se upoznati, te promišljati o aktualnim stanju mladih i eventualnim perspektivama u pastoralu mladih.

Organizacijski odbor je radio na programu Konferencije, upoznao se s mjestom održavanja - zgradom Katoličkog školskog centra Sv. Josip u Sarajevu i crkvom Kraljice Krunice, te nakon upoznavanja poviješću i životom Blaženih Drinskih mučenica, odlučeno je da baš one budu zaštitnice Konferencije, zbog njihovog porijekla i zbog primjera njihove vjere za koju su svoj život dale. Budući da i u naslovu Konferencije jasno stoji da je i za rad s mladima važno imati čvrstu vjeru, sudionicima Konferencije će upravo život i vjera blaženica biti poticaj za promišljanje o vlastitoj vjeri koja daje snagu za suočavanje s modernim aeropagovima susreta s mladima poput društvenih mreža koje su sažete pojmom facebooka. Učvršćeni u vjeri i ohrabreni suočiti se s modernim izazovima u pastoralu mladih, sudionici konferencije će na koncu biti pozvani dijeliti iskustva, ali i promišljati zajedno o novim načinima pastorala mladih koji ostvaruju istinski susret s osobom Isusa, te pomažu mladima ostvariti talente i sposobnosti koje im je Bog dao na dobrobit Crkve i društva u kojem se nalaze.

Sljedeći sastanak nacionalnih voditelja pastorala mladih zemalja koje pripadaju inicijativi Srednjo-europskog katoličkog dana održat će se 19. i 20. studenog u Pragu, gdje će članovi Organizacijskog odbora Konferencije prezentirati svim sudionicima program i financijsku konstrukciju održavanja Konferencije u Sarajevu.
„Konferencija u Sarajevu je nastavak suradnje sa nacionalnim voditeljima pastorala mladih zemalja Srednjo-europskog katoličkog dana, te odlična prilika za međusobno upoznavanje i razmjenu iskustava o pastoralu mladih“ naglasio je vlč. Šimo Maršić, voditelj Ureda za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. (kta/mladicentar)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    3. lipanj 2020.

    Il Papa: Abramo ci insegna a parlare con Dio come un figlio al padre

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: