Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. lipanj 2019.

Vijesti

Detalj s Misnog slavlja

Detalj s Misnog slavlja

Skopaljska Gračanica, 19. lipanj 2012.

PROSLAVLJEN PATRON ŽUPE SRCE MARIJINO

Svečano Misno slavlje predvodio je don Hrvoje Katušić, svećenik Dubrovačke biskupije, uz koncelebraciju petnaest svećenika i šestoricu novaka Dominikanaca iz Dubrovnika

U subotu, 16. lipnja župa Skopaljska Gračanica proslavila je patron Srce Marijino uz veliko mnoštvo vjernika iz Skopaljskoga kraja. Svečano Misno slavlje predvodio je don Hrvoje Katušić, svećenik Dubrovačke biskupije, uz koncelebraciju petnaest svećenika i šestoricu novaka Dominikanaca iz Dubrovnika.

Na početku Misnog slavlja župnik don Tadija Ivoš pozdravio je svećenike i predvoditelja Misnoga slavlja don Hrvoju i zaželio mu dobrodošlicu u ime svih vjernika Skopaljske doline, i naglasio da predvoditelja veže ova Skopaljska dolina po rođenju njegovih roditelja, gdje su još kao mladi otišli su u Dubrovnik.

U nadahnutoj propovijedi don Katušić je naglasio kolika je važnost Majke Božje u kršćanskoj vjeri. Nadalje je naglasio ulogu Majke Marije i njezina Srca u Isusovu životu, i našem svagdašnjem životu i radu da bude uz nas i otvorimo joj vrata svojih domova. Propovjednik nije krio radost i zadovoljstvo da je došao u ovu župu i Skopaljsku dolinu gdje je vjera živa te je istaknuo koliko je ponosan na svoje korijenje.

Na kraju Svete mise župnik je zahvalio vjernicima koji su došli iz svih susjednih župa i ispunili Crkvu i prostor ispred Crkve. Mnogi su naglasili da je proslava Srca Marijina najposjećenija od Domovinskoga rata za što su zaslužni župnici i vjernici susjednih župa koji su počastili Srce Marijino svojom nazočnošću i dali podršku župljanima Skopaljske Gračanice. (kta/zupa-skopaljska-gracanica.com)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. lipanj 2019.

    Papa Francesco - Santa Messa e Processione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: