Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. lipanj 2020.

Vijesti

Odžak

Odžak

Odžak, 8. svibanj 2012.

KOLOKVIJ O ŽRTVAMA I MUČENICIMA U VRHBOSANSKOJ NADBISKUPIJI

Na Kolokviju, koji će se održati u Odžaku 15. i 16. svibnja, govoriti će mons. dr. Mile Bogović te prof. dr. Jure Krišto

U sklopu XV. dana sjećanja na žrtve Drugog svjetskog rata i poraća u odžačko - modričkom kraju u Odžaku će se 15. i 16. svibnja 2012. održati Kolokvij pod nazivom: ''Hrvatske žrtve i mučenici Drugog svjetskog rata u Vrhbosanskoj nadbiskupiji''. Na ovaj Kolokvij nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić pozvao je dekane vrhbosanske nadbiskupije te predstavnike redovničkih zajednica iz nadbiskupije sa ciljem da se nastavi rad na prikupljanju podataka o hrvatskim žrtvama u Drugom svjetskom ratu i poraću osobito među vjernicima laicima. Na Kolokviju će govoriti mons. dr. Mile Bogović, kao predsjednik Komisije za Hrvatski martirologij HBK i BK BiH te prof. dr. Jure Krišto, predstojnik Studija povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Potom bi dekani te predstavnici redovničkih zajednica kratko izvijestili o tome što je učinjeno u popisivanju žrtava iz Drugog svjetskog rata na području njihovih dekanata.

Drugog dana Kolokvija, 16. svibnja 2012. sudionici bi obišli neka od mjesta stradanja u odžačko-modričkom kraju te zajednički slavili Sv. Misu u ''Burića štali'' u Garevcu u 11 sati koju bi uz koncelebraciju biskupa Bogovića i dekana Vrhbosanske nadbiskupije te drugih svećenika predvodio kardinal Puljić. U svom dopisu dekanima nadbiskup Puljić ističe da ovim događajem želi obilježiti Dan žrtava rata i nasilja u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. (kta/i.b.)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    3. lipanj 2020.

    Il Papa: Abramo ci insegna a parlare con Dio come un figlio al padre

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: