Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. travanj 2017.

Vijesti

Detalj sa sjednice

Detalj sa sjednice

Sarajevo, 24. veljača 2012.

ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA ZA LITURGIJU BK BIH

Redovna sjednica Vijeća za liturgiju BK BiH održana je pod predsjedanjem banjolučkog biskupa mons. dr. Franje Komarice

U prostorijama Tajništva Biskupske konferencije BiH u Sarajevu, u četvrtak, 23. veljače održana je redovna sjednica Vijeća za liturgiju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem banjolučkog biskupa mons. dr. Franje Komarice.

Kao osvrt na zapisnik od prošle sjednice Vijeća, istaknuta je velika vrijednost „Zlatne harfe“ – njegovanja sustavno organiziranog rada s dječjim zborovima u našim župama. Vijeće predlaže da biskupi u svojim biskupijama, gdje to još nije učinjeno, imenuju koordinatore za organizaciju i ostvarenje ovog važnog područja pastoralnog djelovanja.

Vijeće je raspravljalo o Uputi „Universae Ecclesiae“, koju je Papinsko povjerenstvo Ecclesia Dei objavilo u svibnju 2011. godine u svezi Motu propria Summorum Pontificum pape Benedikta XVI.

Također su raspravljali o novim dokumentima Svete Stolice o Euharistiji, zatim o „Direktoriju o pučkoj pobožnosti i liturgiji“ te o Dekretu kojim se daje odobrenje za slavlja sadržana u Katehetskom direktoriju Neokatekumenskog puta.

Uočena su određena odstupanja u praksi s obzirom na pojedine odredbe sadržane u spomenutim dokumentima. Predlaže se biskupima da u svojim biskupijama na raznim susretima svećenika uključe u program sadržaj ovih dokumenata kako bi ih se upoznalo i ukazalo na potrebu njihove sustavne primjene u praksi.

Dogovoreno je da se što prije dovrše poslovi oko pripreme za tiskanje orguljske pratnje za liturgijsku pjesmaricu „Pjevajte Gospodinu pjesmu novu“ kako bi, po mogućnosti do kraja ove godine, bila ponuđena našoj crkvenoj javnosti. (kta)


foto

PREPORUČI
Radio Marija BiH

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. travanj 2017.

    Papa: siamo uomini di risurrezione se portiamo solidarietà

Prethodna Sljedeca
 
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2017 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: