Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. lipanj 2018.

Vijesti

Ministar Davor Čordaš i nadbiskup Alessandro D'Errico

Ministar Davor Čordaš i nadbiskup Alessandro D'Errico

Sarajevo, 21. veljača 2012.

NUNCIJ D'ERRICO PRIMIO MINISTRA ČORDAŠA

Središnja tema razgovora bilo je aktualno stanje Hrvata u Republici Srpskoj

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Alessandro D'Errico primio je, 21. veljače u Apostolskoj nuncijaturi u Sarajevu ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Davora Čordaša. Na susretu je sudjelovao i savjetnik nuncijature mons. Joseph Arshad. Središnja tema razgovora bilo je aktualno stanje Hrvata u Republici Srpskoj.

Na susretu je razgovarano o perspektivama novog Vijeća ministara BiH i izraženo zadovoljstvo imenovanjem g. Vjekoslava Bevande za predsjedatelja. Ministar Čordaš je naglasio da je sada omogućen i rad Povjerenstva za izbjeglice BiH što će ubrzati aktivnosti na provedbi projekata u procesu povratka raseljenih osoba i izbjeglica, priopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Vlade RS.

Nuncij D'Errico posebno je bio zainteresiran za učinke Regionalne suradnje i Donatorske konferencije koja će se u travnju ove godine održati u Sarajevu. Ministar Čordaš je informirao nuncija D'Errica o trenutnom stanju na planu povratka Hrvata u Republiku Srpsku i broju podnesenih zahtjeva za obnovu imovine te naglasio da bi sredstva prikupljena na Donatorskoj konferenciji mogla značajno utjecati na povećanje broja zainteresiranih za obnovu imovine u RS.

Ministar Čordaš upoznao je nuncija D'Errica o rezultatima Vlade RS i resornog ministarstva na provedbi projekata obnove i održivosti povratka u protekloj godini te o planovima za 2012. godinu. Naglasio je značaj potpore povratnicima koji su obnovili svoju imovinu, da ostanu na svojim imanjima i osiguraju osnovne uvjete za život i dodao da se obnova vjerskih objekata pokazala kao bitan element u održivosti povratka. Kazao je da je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS i ove godine, kao i prethodne, predvidjelo sredstva za tu namjenu.

Nuncij D'Errico je rekao da ga raduje napredak Vlade Republike Srpske u unaprjeđenju međunacionalnih i međureligijskih odnosa, a posebno u resoru za koji je zadužen ministar Čordaš, stoji u Priopćenju iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Vlade RS. (kta)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. lipanj 2018.

    Press Conference to present the Message for the World Day of the Poor

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: