Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. lipanj 2018.

Vijesti

Banja Luka, 20. veljača 2012.

U MAŠKARAMA KROZ SREDIŠTE BANJE LUKE

Raspjevane i vesele maškare pozdravio je pomoćni banjolučki biskup mons. dr. Marko Semren

Katolička studentska i radnička mladež Banjolučkog dekanata priredila je 19. veljače pokladnu zabavu koja je ove godine bila pomalo jedinstvena. Nakon što su svi mladi bili na večernjoj nedjeljnoj Svetoj misi u župnoj crkvi Pohoda Bl. Djevice Marije, oni najodvažniji su u povorci maškara krenuli prema katedrali sv. Bonaventure glavnom pješačkom ulicom kroz samo središte Banje Luke. Ova mala grupa banjolučkih maškara bila je u prolasku ulicama toliko bučna da je plijenila pozornost slučajnih prolaznika i onih koji su bili u kafićima, pa su mnogi odgovarali pozdravom ili trubljenjem iz automobila.

Po dolasku na cilj maškarama su se pridružili i ostali mladi, te su svi zajedno nastavili druženje u dvorani Biskupije gdje se inače okupljaju svaki tjedan na vjeronaučnim susretima. Raspjevane i vesele maškare pozdravio je pomoćni banjolučki biskup mons. dr. Marko Semren koga su mladi glasno pozdravljali skandiranjem i aplauzom. Vidno uzbuđen i radostan, biskup Semren je izrazio svoje divljenje mladima zbog njihove mladenačke energije, veselja i raspjevanosti, ali im je čestitao i na njihovoj odvažnosti da svojim sugrađanima na lijep i jedinstven način posvjedoče svoju katoličku kulturu i identitet.

Uz druženje, igru i ples pokladna je zabava potrajala do kasno u noć, a mladi su na kraju bili još odlučniji da iduće godine na Poklade u još većem broju prođu ulicama svoga grada. (kta/tabb)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. lipanj 2018.

    Press Conference to present the Message for the World Day of the Poor

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: