Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. lipanj 2019.

Vijesti

Detalj s Misnog slavlja (Pogled.ba)

Detalj s Misnog slavlja (Pogled.ba)

Hrasno, 12. prosinac 2011.

HRASNO: 250 GODINA ŽUPE

Svetu koncelebriranu Misu predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić

Na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca obilježena je 250. obljetnica župe Hrasno. U tom povodu a za svetkovinu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, naslovnice župne crkve i zaštitnice župe, župnik je pozvao dekane i župnike Trebinjske biskupije, svećenike rodom iz župe Hrasno kao i one koji su djelovali kao župnici ili kapelani u župi. Odazvalo se 30 svećenika, koji su svojim misničkim sudjelovanjem dali snažan vanjski pečat ovoj velikoj svečanosti. Svetu koncelebriranu Misu predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić, koji je u propovijedi govorio o Marijinim jedinstvenim povlasticama koje joj je Bog udijelio: Bezgrješno začeće, Bogorodištvo, trajno Djevičanstvo i Uznesenje dušom i tijelom u nebesku slavu.

Tijekom Mise župnik don Antun predstavio je nastanak ove župe i proveo svećenike i vjernike, koji su se skupili veliku broju, kroz njezinu dugu povijest i neprekinuto djelovanje. Također je iznio vjerničke i svećeničke statistike iz pojedinih razdoblja župe. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. lipanj 2019.

    Papa Francesco - Santa Messa e Processione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: