Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

8. srpanj 2020.

Izdvajamo

Drinske mučenice

Drinske mučenice

Sarajevo, 19. rujan 2011.

Informacije za sudjelovanje na Misi beatifikacije Drinskih mučenica

Organizacijski odbor za pripravu svečanog čina beatifikacije Drinskih mučenica objavio je važnije informacije u vezi sa sudjelovanjem na Misi proglašenja blaženim pet sestara Kćeri Božje ljubavi koje će biti, 24. rujna 2011. u Sarajevu:  
 
Mjesto održavanja misnog slavlja:
"Olimpijska dvorana Juan Antonio Samaranch" Olimpijski kompleks Zetra
(Koševska dolina)
Ulica Alipašina bb
BiH - 71000 Sarajevo   
 
Program u sklopu slavlja:
  • Molitveno bdijenje, 23. rujna u crkvi Kraljice sv. Krunice od 20.00 do 24.00 sata
  • Pretprogram, 24. rujna u Olimpijskoj dvorani Zetra s početkom u 9.45 sati
  • Misa beatifikacije Drinskih mučenica u 11 sati u istoj dvorani
  • Misa Zahvalnica za beatifikaciju i proslava 100 godina crkve Kraljice svete Krunice, 25. rujna u 9.00 sati u istoimenoj crkvi, predslavi Vinko kardinal Puljić, nadbiskup vrhbosanski i metropolita.
 
Prijave
Sve informacije se mogu dobiti na adresi na koju se prijavljuju i hodočasnici:
Ured za goste i hodočasnike,
Katolički školski centar „Sv. Josip“
Mehmed-paše Sokolovića 11,
BiH – 71 000 Sarajevo,
Tel./Fax (00387) 33-253-960
E-mail: drinske.mucenice@ksc-sarajevo.com
 
Župe Vrhbosanske nadbiskupije će broj hodočasnike prijaviti izravno Uredu za goste i hodočasnike dok će župe iz drugih biskupija prijaviti svoje hodočasnike kod svojih delegata-koordinatora preč. Ivana Štironje i mons. Ante Orlovca, a oni će točan broj prijaviti u Uredu za goste i hodočasnike.
Župe iz biskupija iz kojih su sestre Mučenice prijavit će hodočasnike kod svojih delegata - koordinatora, a koordinatori  će ih prijaviti izravno Uredu za goste i hodočasnike dok će župe iz drugih biskupija prijaviti svoje hodočasnike izravno Uredu za goste i hodočasnike.
Sve prijave hodočasnika molimo poslati do 12. rujna 2011. Molimo sve Zborove koji će sudjelovati u zbornom pjevanju da svoje prijave pošalju do 1. rujna.
 
Kako doći do Olimpijskog centra Zetra
Oni koji dolaze iz pravca Mostara dolaze do gradskog središta Skenderija. Tu se skrene na lijevo prema Koševu i Olimpijskom centru Zetra. Na samom prilazu mjestu policija će regulirati promet i nakon izlaza putnika iz autobusa uputit će se vozači autobusa na određeno parkirno mjesto. Oni koji dolaze od Bosanskog Broda, Doboja i Zenice voze u pravcu Vogošća do Koševskog brda gdje skreću na lijevo i odmah su u blizini odredišta.
Na ulazu u grad i na drugim gradskim središtima prometnica bit će policija koja će upućivati vozače autobusa u pravcu Zetre i davati potrebne informacije. Na samom ulazu u Olimpijski centar Zetra hodočasnike će dočekati volonteri, te ih upućivati u dvoranu gdje će biti sv. Misa. Bilo bi potrebno da svi autobusi (auti) budu obilježeni znakom (plakatima) Drinskih mučenica. Potrebne plakate možete naručiti u Uredu za goste i hodočasnike
 
Ulaznice
Predviđene su ulaznice za ulaz u dvoranu. Mole se stoga župnici i voditelji hodočasničkih grupa iz Bosne i Hercegovine da na vrijeme pribave potrebne ulaznice kod svojih koordinatora preč. Štironje i mons. Orlovca. Župnici i voditelji hodočasnika iz Vrhbosanske nadbiskupije će moći podići ulaznice kod svojih dekana. Nadamo se da će se na taj način smanjiti nepotrebna gužva na ulazima u dvoranu.
Sestre Kćeri Božje Ljubavi u Zagrebu će podijeliti ulaznice za hodočasnike iz Hrvatske, a oni koji ne uspiju dobiti u svojoj župi – dobit će ih na ulazu u dvoranu Zetra. Mole se voditelji grupa hodočasnika iz BiH da na vrijeme pribave ulaznice preko Ureda za goste i hodočasnike u Sarajevu kako bi se smanjiti nepotrebna gužva na ulazima u dvoranu. Svi koji ne pribave ulaznice, moći će ih dobiti na ulazu u dvoranu.
 
Vrijeme dolaska autobusa
Dvorana Olimpijskog centra Zetra, gdje će biti misno slavlje, bit će otvorena već u 8.00 sati. Za ulazak u salu potrebno je vremensko razdoblje od 3 sata. Stoga molimo hodočasnike da svakako u vremenu od 8 – 10 sati budu već pred dvoranom i tako bez gužve i napetosti nađu svoje mjesto u dvorani.
 
Medicinska pomoć
U tijeku cijelog slavlja dežurat će prepoznatljivo medicinsko osoblje, koje će biti na raspolaganju hodočasnicima za hitnu pomoć.
 
Prenoćište
Svi hodočasnici koji trebaju prenoćište mogu rezervirati po već dogovorenoj povoljnoj cijeni u hotelu Hollywood u Sarajevu (Ilidža) www.hotel.hollywood.ba Cijena smještaja u četverokrevetnoj, trokrevetnoj, dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi po osobi je:
19,00; 21,00 ; 22,50; 32,50 EUR-a
Molimo hodočasnike koji su rezervirali prenoćište u ovom hotelu da to jave Uredu za goste i hodočasnike i da se naplati po povoljnijoj cijeni za tu prigodu.
Organizator je za nad/biskupe rezervirao smještaj.
 
Misno ruho
Molimo svećenike da ponesu albu, pojas i štolu crvene boje.
 
Akreditacije
Molimo sve novinare koji žele medijski popratiti čin beatifikacije da svoju prijavu pošalju na e-mail: ktabih@bih.net.ba
 
Mape odredišta
foto
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. srpanj 2020.

    Il Papa loda la risoluzione del cessate-il-fuoco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: