Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. lipanj 2020.

Vijesti

Sv. Toma More

Sv. Toma More

Vatikan, 1. studeni 2010.

SV. TOMA MORE, ZAŠTITNIK DRŽAVNIKA I POLITIČARA

Za Radio Vatikan govori nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik nedavno ustanovljenoga Papinskog vijeća za novu evangelizaciju

Današnju politiku sveti Toma More upućuje na potrebu dosljednosti i vjerodostojnosti – istaknuo je nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik nedavno ustanovljenoga Papinskog vijeća za novu evangelizaciju, na predstavljanju knjige „Prvenstvo savjesti. U čast sv. Tome Morea“, koje je prošlih dana održano u Rimu. Podsjetimo da je upravo na 31. listopad prije deset godina, svojim Motu Proprijem, papa Ivan Pavao II. tog velikog katoličkog teologa i filozofa proglasio zaštitnikom državnika i političara.

Dosljednost, koja je bitno obilježje potrebno u političkom zalaganju, neizbježno vodi do vjerodostojnosti – istaknuo je nadbiskup Fisichella u razgovoru za Radio Vatikan, te dodao da je, međutim, ova posljednja obilježje kroz koje osoba stavlja u igru cijeli svoj život, u uvjerenju da je obveza koju vrši također poziv. Na novinarovu primjedbu kako laičnost ne znači izbaciti Crkvu iz političke rasprave, nadbiskup je istaknuo da je prava laičnost ona koja znade slušati nazočne instancije u zemlji, kao što je primjerice Italija, u kojoj je i Crkva neizbježno jedna od njih, stoga je dobro da se posluša i ono što Crkva ima reći – primijetio je nadbiskup Fisichella. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    1. lipanj 2020.

    Musei Vaticani riapertura

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: