Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. siječanj 2019.

Vijesti

Plakat

Plakat

Zagreb, 27. listopad 2010.

POSLJEDNJA 4. ETAPA ŽIVE STEPINČEVE KRUNICE

Završni dio Manifestacije Stepinčeva Krunica, s molitvenom nakanom za Stepinčevu Kanonizaciju

Posljednja 4. etapa Stepinčeve Krunice, s nakanom za kanonizaciju Blaženog kardinala Alojzija Stepinca, u organizaciji Kristova Stola i Hrvatskog planinarskog društva Stanko Kempny, počinje u subotu 30. listopada 2010. u 6 sati, svetom misom u zagrebačkoj katedrali. Nastavak je pješice prema Mariji Bistrici, razmatranje slavnog otajstva krunice, misijska duhovna povezanost s Australijom i Oceanijom, pod geslom "S Marijom slavi Gospoda".

Završni dio Manifestacije Stepinčeva Krunica, s molitvenom nakanom za Stepinčevu Kanonizaciju, u organizaciji Misijske europske katoličke inicijative Kristov Stol, nakon Festivala u Mariji Bistrici, 2. listopada, i 4. etape molitvenog hoda oko Zagreba, svake subote u listopadu, biti će Noć otvorenih crkvi, u nedjelju 31. listopada 2010., uoči svetkovine Svih Svetih, na 80. godišnjicu Stepinčeve mlade mise baš na taj blagdan.

Program u Zagrebačkoj katedrali počinje sv. misom u 18 sati, nastavlja se nastupom Katedralnog mješovitog zbora s prigodnim repertoarom u 19 sati, te pokorničko bogoslužje i euharistijsko klanjanje, uz mogućnost ispovijedi, kojeg predvodi rektor katedrale Mr. Josip Kuhtić do 22 sata.

Uz katedralu, priključile su se i druge crkve u Zagrebu, Corpus Domini,Sv. Mihael u Gračanima, župa Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu, u Koprivnici, župa bl. Alojzija Stepinca, u Osijeku - sestre sakramentinke i župa sv. Ćirila i Metoda, u Splitu, crkva Sv. Duha i Zajednica Misionara Krvi Kristove...

„Pozivamo i druge župe i molitvene zajednice da organiziraju slično te noći, kako bismo zajednički obilježili kraj listopada, mjeseca krunice, i dolično se pripremili za blagdan Svih Svetih“, stoji u priopćenju. Sve informacije i programi po župama na stranicama www.kristov-stol.hr, ili na email: kristov.stol@gmail.com. (kta/f.p.)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. siječanj 2019.

    Videnews Angelus Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: