Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

2. lipanj 2020.

Vijesti

Karmelski kandidati

Karmelski kandidati

Zagreb, 16. listopad 2010.

S KRUNICOM KROZ GRAD ZAGREB I OKOLICU

Hodočašće po Zagrebu pa do Marije Bistrice s molitvenim nakanama za grad Zagreb, Hrvatsku i čitavu Europu te za što skorije proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca

Karmelski kandidati sa svojim odgojiteljem o. Draženom-Marijom OCD sudjelovali su u subotu, 9. listopada 2010. na prvoj etapi "Stepinčeve Krunice", od Svete Nedelje do Gajnica. Radi se o hodočašću po Zagrebu pa do Marije Bistrice s molitvenim nakanama za grad Zagreb, Hrvatsku i čitavu Europu te za što skorije proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca (www.kristov-stol.hr). Skupina kandidata, kojima se prije dva tjedna pridružio Mario iz Odžaka, brzo se i aktivno uključila u hodočasnički hod.

"Prva etapa Stepinčeve krunice u kojoj sam sudjelovao pored sa svojom subraćom kandidatima karmelskoga reda, je nadišla sva moja očekivanja. Hodočašće zagrebačkim župama, upoznavanje novih ljudi koji su došli sa istom namjerom: moliti dragoga Boga za našu domovinu, grad pa i cijeli kontinent, sa nakanom proglašenja blaženog A. Stepinca svetim... U iščekivanju kako će se sve to odigrati do kraja, svakim korakom polako smo budili i svoje pritajene nakane... Molitvom, pjesmom (hrana duši) sa stankama za objed (hrana tijelu) put je bio sve lakši i ljepši, a etapa mi se činila i premala za cjelokupni dojam, jer joj je već bio kraj. Sreća i ponos dostignuća cilja… Bilo bi lijepo sudjelovati i u narednim etapama, sa krunicom u ruci, sa novim nakanama i u novim župama.", kazao je kandidat Marko Anišić.

Ova inicijativa po uzoru na "Živu Krunicu" oko Beča (www.totustuus.at/rosenkranz) povezuje različita zagrebačka naselja i župe snagom molitve i kršćanskog zajedništva. Ovo je njezino prvo izdanje. U trećoj etapi, koja počinje na Borongaju i završava u Stepinčevoj katedrali, predzadnja postaja bit će u svetištu Majke Božje Remetske. (kta/f.p.)
 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    1. lipanj 2020.

    Musei Vaticani riapertura

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: