Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. lipanj 2019.

Vijesti

CD

CD "Dominik o.k."

Zagreb, 31. kolovoz 2010.

GLASNICI NADE

Glazba - Vjera - Nada - Ljubav

Glasnici nade su osnovani 1990. godine i čine ih braća Bobaš: dominikanac otac Anto OP i Jadranko. Vrijedno je spomenuti da su se Glasnicima u projektima snimanja cd-a uvijek pridruživali članovi rock grupe Divlje jagode: Zele Lipovača i Zlatan Ćehić Ćeha. Na novom albumu, uz braću Bobaš, sudjelovali su još Zlatan Ćehić Ćeha (bas gitara) kao producent i programer, a otpjevao je i neke back vokale, Mario Zidar (solo gitara); Robert Jurčec Robi (bubnjevi) i Samir Šestan koji je svirao klavijature i napravio mix. Više puta su bili na ljestvicama najslušanijih pjesama i albuma na radio-postajama. Njihova glazba ostavila je traga na Hrvatskoj glazbenoj sceni u 20-godišnjem djelovanju. Povlačenje paralela između kršćanske vjere i rock glazbe prepoznatljivi je motiv opusa Glasnika nade. Ljubav Isusa iz Nazareta i poziv na međuljudsku ljubav, svakodnevnu – tema je koja se provlači kroz tekstove Glasnika. To ih čini duhovnim, toplim i ljudskim. Uz to, na novom cd-u česta tema jest lik i djelo sv. oca Dominika, utemeljitelja Reda propovjednika. Kroz dvadeset godina svoga djelovanja Glasnici nade izgradili su reputaciju u christian rock svijetu, utirući vlastiti put, i onda kada im je malo tko vjerovao. Osvojili su prvo mjesto na Uskrs-festu (2000.), i održali brojne koncerte između kojih izdvajamo one održane u Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Linzu, Hamburgu.

Glasnici nade se vraćaju na scenu s dvije sasvim nove stvari dostupne za slušanje: CD „Dominik o.k.“ i DVD koji je dokumentarni film o bendu, u kojem su skupljeni stari materijali - a snimljeno je nešto što je nedostajalo. Glavni realizator DVD-a, Matija Pavlić snimio je film u mogućnostima koje nudi današnja digitalna tehnologija.

Novi materijali Glasnika nade, ugledali su svjetlo dana baš na blagdan sv. Dominika, 8. kolovoza 2010. godine, objavljeni pod etiketom „Dominikanska naklada Istina“. Uglavnom, sve je snimljeno u studiju Sandra Bačića na otoku Korčuli, a miks i mastering je učinjen u „Matrix“-studiju u Münchenu kod Samira Šestana. Za izgled omot i svega onoga drugoga što će doći u ruke slušatelja zadužen je Samir i Dragana Gackić koji su izvrsno odradili svoj posao, a koji su svoje kvalitete već pokazali u postavljanju i održavanju internetske stranice Glasnika nade.

Glasnici nade imaju iza sebe vrijedno glazbeno blago ukoričeno u šest albuma:

- Glasnici nade (1991.)
- Dođi Kraljevstvo Tvoje (1992.)
- Istina (1997.)
- Najbolje od Glasnika (2002.)
- Bili jednom ratnici (2003.)
- Dominik o.k. (2010.)

Svi albumi objavljeni su pod etiketom „Dominikanska naklada Istina“, Hrvatske dominikanske provincije sa sjedištem u Zagrebu.
Stanke su nešto što je normalno u životu kršćanskog rock benda Glasnici nade. Nakon svakog snimljenog cd-a prošlo bi po nekoliko godina, dok Glasnici ne bi ponovo dali znak da su živi.

U postavi kršćanskog rock benda Glasnika nade su: p. Anto Bobaš (vokal) i Jadranko Bobaš (gitara, vokal). Od ostalih pomoćnih snaga u snimanju i koncertiranju treba spomenuti još Marija Zidara (solo gitara) i Roberta Jurčeca Robija (bubnjevi).

Na novom albumu, uz braću Bobaš, od početka je sudjelovao Zlatan Ćehić Ćeha (bas gitara) kao producent i programer, a otpjevao je i neke back vokale.

Glazba, koju njeguju braća Bobaš - Glasnici nade nije komercijalna. Veseli ih da imaju svoju publiku koja prepoznaje i cijeni njihov rad - Gospodinu na slavu. (kta/f.p.)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. lipanj 2019.

    Papa Francesco - Santa Messa e Processione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: