Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. lipanj 2018.

Vijesti

Pokoj vječni daruj im, Gospodine!

Pokoj vječni daruj im, Gospodine!

Donji Kladari, 18. kolovoz 2010.

POGINULE TRI SESTRE SLUŽAVKE MALOG ISUSA

S. Marija Filipa Pušeljić, s. Marija Matejka Jozinović i s. Marija Marta Rošić stradale su na pružnom prijelazu u mjestu Donji Kladari kod Modriče nakon što je na njihov automobil naletio putnički vlak

U utorak, 17. kolovoza oko 19 sati na pružnom prijelazu u mjestu Donji Kladari poginule su tri sestre, članice Družbe Služavki Malog Isusa Provincije Bezgrješnog začeća BDM Sarajevo: sestra Marija Filipa Pušeljić, s. Marija Matejka Jozinović i s. Marija Marta Rošić. Sestre su, nakon što su posjetile svoje susestre u samostanu Čardak kod Modriče, krenule autom prema Slavonskom Brodu. Na pružnom prijelazu u mjestu Donji Kladari kod Modriče na njih je naletio putnički vlak koji je prometovao iz smjera Modriče prema Bosanskom Šamcu. Vjerojatno zbog sunca, koje je sjalo iz smjera dolaska vlaka, sestre nisu na vrijeme primijetile dolazak vlaka. Budući da su sve tri sestre odmah preminule na mjestu nesreće, prebačene su na obdukciju u bolnicu u Doboj.

S. M. Filipa Pušeljić rođena je 24. listopada 1946., a nedavno je premještena u zajednicu sestara u Vitez. S. Matejka Jozinović rođena je 23. svibnja 1955. Nakon šestogodišnjeg obnašanja službe predstojnice sestarske zajednice u Slavonskom Brodu nedavno je premještena u Gromiljak kod Kiseljaka. S. M. Marta Rošić rođena je 10. lipnja 1961., a nedavno je premještena u zajednicu sestara u Slavonskom Brodu.

Sahrana poginulih sestara bit će u četvrtak, 19. kolovoza u mjestu Čardak kod Modriče. U župnoj crkvi Žalosne Gospe u 13 sati bit će Misa zadušnica nakon čega će sestre biti sahranjene na sestarskom groblju pored njihova samostana „Dolorosa“ u Čardaku.

Čardački župnik vlč. Boris Salapić je kazao da su sestre navratile i kod njega u župni ured u toj župi, koja je tijekom rata bila u potpunosti prognana i porušena, te da su potom krenule prema Slavonskom Brodu. Spomenuo je da je uskoro čuo strašnu vijest i požurio na mjesto nesreće kamo je vrlo brzo stigla hitna pomoć, ali su sestre od siline udara vlaka preminule na licu mjesta. S tugom u srcu je kazao da su se uskoro počeli okupljati njegovi župljani koji gaje osobitu ljubav prema sestrama osobito cijeneći činjenicu da su se nakon rata vratile u svoj porušeni samostan te započele njegovu obnovu. (kta)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. lipanj 2018.

    Giornata del rifugiato: per il Papa il cristiano deve accogliere

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: