Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. lipanj 2018.

Vijesti

Ovčara, 17. kolovoz 2010.

POKRET BOŽANSKOG MILOSRĐA

Utemeljitelj pokreta koji djeluje na Ovčari, mjestu pokraj Đakova i njezin duhovnik je vlč. Marin Knežević, svećenik Đakovačko-osječke biskupije

Kako je Papa Ivan Pavao II. posvetio čovječanstvo Božanskom milosrđu, u posljednjih nekoliko godina počela se širiti ova pobožnost. Na mnogim duhovnim obnovama mogla se vidjeti slika Milosrdnog Isusa i čuti molitva krunice u čast Božanskog milosrđa, a u mnogim katoličkim obiteljima štuje se ta ista slika.

Pokret Božanskog Milosrđa koji djeluje na Ovčari, mjestu pokraj Đakova, želi povezati sve one pojedince koji žele biti u službi milosrđa, a nisu povezani ni sa kakvom molitvenom zajednicom u kojoj bi učvrstili svoju vjeru. Isto tako žele da se formira Pokret u pojedinoj župi kako bi se navijestilo i izmolilo milosrđe.

Članovi će dobivati i Bilten, koji će sadržavati razmatranja iz Dnevnika sv.Faustine i Svetog Pisma, te će tako pomoći organiziranje zajedničkih molitava ili osobno razmatranje i molitvu.

Utemeljitelj pokreta i njezin duhovnik je vlč. Marin Knežević, svećenik Đakovačko-osječke biskupije. Web stranica pokreta je http://www.pbm-ovcara.com. (kta/f.p.)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    22. lipanj 2018.

    Papa Francesco ai Verbiti: ascoltate il grido di chi chiede pane e giustizia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: