Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. lipanj 2018.

Uskrs fest 2012.

 

Uskrs fest 2012.


Sedam dana nakon svetkovine Uskrsa održat će se Uskrs fest 2012. u nedjelju, 15. travnja, 2012. u Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ s početkom u 19 sati. Uz odgođenu televizijsku snimku, festival izravno prenosi nekoliko radijskih postaja koje će preuzimati program Hrvatskog katoličkog radija. HKR je s Uredom za mlade Hrvatske biskupske konferencije (HBK) organizator ove 'raspjevane' večeri u srcu glavnoga grada.

Karte se mogu nabaviti u Uredu HBK za mlade, knjižarama Glasa Koncila i Kršćanske sadašnjosti na Kaptolu i na blagajni „Vatroslava Lisinskog“.

Na nedjelju Božjeg milosrđa (ustanovio je bl. Ivan Pavao II.) – kako se još zove Bijela nedjelja – dvadeset izvođača pokazat će da je ove godine naš najstariji festival kršćanske glazbe u posljednjih desetak godina stilski najraznovrsniji, te da je iz godine u godinu trud glazbenika sve isplativiji. Odlične pjesme s vrhunskim vokalima po tko zna koji put pokazat će da Uskrs fest, ne samo da ne zaostaje za mnogim našim svjetovnim renomiranim festivalima, nego je u mnogo čemu daleko ispred.

Voditelji večeri su Tomislav Baran i Diana Tikvić.

Izvođači dolaze iz Đakova, Zagreba, Županje, Kostrene, Splita, Požege, Mađareva, Rijeke, Vrpolja, Dugog Sela, Varaždina, Velike Mlake, Josipovca, Rovinja i Subotice.

Na večeri će se izvesti i „U svjetlosti hodimo“ himna 7. Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se 5. i 6. svibnja održati u Sisku.

Uskrs fest je prvi put održan 1979. godine. Njegove početke nadahnuo je bl. Ivan Merz. Zbog Domovinskog rata bila je pauza od 1991. do 1993. godine.

Uskrs fest 2012. medijski podržavaju: HRT, Glas Koncila, CMC, Ika, KTA, Katolički tjednik, Vukovarske novine, Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, Postulatura bl. Ivana Merza, Veritas Magnificat, Bitno.net, Laudato – biti u vezi, te radija: Hrvatski katolički radio, Radio postaja Mir Međugorje, Narodni radio, Radio Marija (RH), Radio Marija Bistrica, Radio Marija (RS), Radio Lošinj, Radio postaja Žepče i Radio Bljesak.

Od prošle godine festival je nenatjecateljskog karaktera.


Abecedni popis izvođača Uskrs festa 2012:


Aledory - Jer Ti me voliš (Rijeka)
Antonio Tkalec - Ti me poznaješ najbolje (Varaždin)
Apostoli mira - Hvali dušo moja Gospoda (Mađarevo)
Damir Topić i klapa Levanda - Jedini put (Zagreb)
Danijel Svalina - Da spoznam (Đakovo)
Davor Terzić & Metanoia – Kirie (Rovinj)
Ivana Janko - Duši život da (Zagreb)
Ivo Šeparović - Trag vremena (Zagreb)
Katja Budimčić - Dao si mi dar (Kostrena)
Ljubo Vuković i Maja Tadić - Beskrajno si svet (Zagreb – Rijeka)
Marija Jaramazović & VIS Proroci - Slavit ću Gospodina (Subotica)
Petra Antolić i Quartet Mystique - Samo tu moj Bože (Zagreb)
Petra Lešković - Samo ljubav (Zagreb)
Sliryc 33 – Sumnja (Dugo Selo)
Sperantes – Nevera (Split)
VIS Mir - Tvoje ime je ljubav (Županja)
VIS Risus – Aleluja (Požega)
VS Trinity – Gospodine (Josipovac)
Zbor Barka - Slava Bogu (Velika Mlaka)
Zvonimir Kalić - Osloni se na Krista (Vrpolje)


Izvođači po mjestima:
Zagreb (6) , Rijeka (2) te po jedan izvođač iz: Varaždina, Mađareva, Đakova, Rovinja, Kostrene, Dugog Sela, Županje, Požege, Josipovca, Velike Mlake, Vrpolja, Splita, te jedan iz Subotice.

Debitanati:
Aledory, Antonio Tkalec, Ivana Janko, Petra Antolić, Sliryc 33, VIS Risus, VS Trinity, zbor Barka i Zvonimir Kalić.

Uskrs fest će se održati 15 travnja 2012. u KD Vatroslav Lisnski.


Redosljed nastupa za Uskrs fest 2012.


U četvrtak 15. ožujka u emisiji 'Sacro ritam' Hrvatskoga katoličkog radija tajnica Uskrs festa Kristina Rubić i Slavko Nedić umjetnički direktor festivala izvukli su redosljed nastupa na ovogodišnjem Uskrs festu koji je će 15. travnja održatu u KD Vatrosla Lisnski u Zagrebu.


01. Zbor Barka - Slava Bogu
02. VS Trinity – Gospodine
03. Damir Topić i klapa Levanda - Jedini put
04. Zvonimir Kalić - Osloni se na Krista
05. Marija Jaramazović & VIS Proroci - Slavit ću Gospodina
06. Antonio Tkalec - Ti me poznaješ najbolje
07. Petra Antolić i Quartet Mystique - Samo tu moj Bože
08. Ivo Šeparović - Trag vremena
09. Katja Budimčić - Dao si mi dar
10. Sperantes – Nevera
11. Sliryc 33 – Sumnja
12. Ivana Janko - Duši život da
13. Petra Lešković - Samo ljubav
14. Apostoli mira - Hvali dušo moja Gospoda
15. Ljubo Vuković i Maja Tadić - Beskrajno si svet
16. VIS Risus – Aleluja
17. Danijel Svalina - Da spoznam
18. Davor Terzić & Metanoia – Kirie
19. Aledory - Jer Ti me voliš
20. VIS Mir - Tvoje ime je ljubav


Uskrs fest 2012. - Ulaznice u prodaji od 19. ožujka

Festival kršćanske glazbe Uskrs fest 2012. održat će se 15. travnja u 19 sati u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" u Zagrebu, u organizaciji Ureda HBK za mlade i Hrvatskoga katoličkog radija. Ulaznice za Uskrs fest u prodaji su od ponedjeljka 19. ožujka, a dostupne su na blagajni KD Vatroslava Lisinskog, u Glasu Koncila, Kršćanskoj sadašnjosti te u Uredu HBK za mlade. Ulaznice se mogu rezervirati do 4. travnja na telefon 01/563 50 35.


Objavljen Natječaj Uskrs festa 2012.

Odbor za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Hrvatski katolički radio objavili su Natječaj Uskrs festa 2012. Festival će se održati 14. i 15. travnja 2012. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Uskrs fest 2012. je nenatjecateljskog karaktera i takav će biti ubuduće, odlučio je Odbor HBK za mlade kojeg čine povjerenici za pastoral mladih biskupija i nadbiskupija, na čelu s predsjednikom Odbora pomoćnim zagrebačkim biskupom mons. Mijom Gorskim.

Rezultati Natječaja bit će objavljeni u emisiji „Sacro ritam“ Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 23. veljače, 2012. u 20.30. Uskrs fest se odvija kroz dva dana. U nedjelju 15. travnja je festivalska večer, a u subotu 14. travnja prigodni je program.

Prijavljena skladba treba biti nova i imati kršćanski karakter. Prijave koje stignu nakon 3. veljače ili ne budu ispunjavale Natječajem određene uvjete neće biti razmatrane. Izvođače na Uskrs festu već nekoliko godina prati zajednički instrumentalni sastav.

Podsjetimo, prošle izdanje Uskrs festa bilo je eksperimentalno nenatjecateljsko, revijalnog karaktera, dok je kroz dugi niz godina u svojoj 30 godina dugoj tradiciji festival u pravilu bio natjecateljski. Između ostalog, 2011. najstariji festival kršćanske glazbe kod nas bio je u duhu pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 4. i 5. lipnja.


„Uskrs fest“ - najstariji festival hrvatske popularne kršćanske glazbe

održat će se 14. i 15. travnja 2012. u Zagrebu
u organizaciji Odbora HBK za mlade i Hrvatskoga katoličkog radija.
U tu svrhu Organizacijski odbor Festivala raspisuje:
 
NATJEČAJ
za skladbe Uskrs festa 2012. koji je otvoren do petka 3. veljače 2012.
 
Uvjeti natječaja su sljedeći:
 
- skladbe tematski trebaju imati kršćanski karakter;
- skladbe trebaju biti nove, ne objavljivane, niti javno izvođene;
- skladbe ne smiju biti dulje od 4 minute;
- uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana
 
Prijava na natječaj dostavlja se isključivo na CD-u, a mora sadržavati:
 
- oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. Aranžman pjesme mora biti definiran, ali ne mora biti definitivan. Pjesma može biti poslana i u mp3 formatu s minimalnom rezolucijom od 192 kbps
- tekst pjesme u Word formatu
- kraću biografiju izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, e-mail, web i sl.)
- uz prijavu treba navesti župu ili zajednicu u kojoj se djeluje te dostaviti potvrdu povjerenika za pastoral mladih matične nad/biskupije
 
Prijave koje stignu nakon 3. veljače ili ne budu ispunjavale gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane stručne komisije.
 
Rezultati natječaja bit će objavljeniu emisiji „Sacro ritam“ Hrvatskoga katoličkog radija (HKR) u četvrtak 23. veljače, 2012. u 20.30.  
 
Autori jamče za originalnost skladbi koje pošalju na natječaj. Skladbe upitne originalnosti neće biti razmatrane od strane prosudbene komisije. Naknadno utvrđivanje plagijata povlači za sobom sankcije određene festivalskim pravilnikom.
 
Uskrs fest 2012. odvija se kroz dva dana. U nedjelju 15. travnja je festivalska večer koja će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a u subotu 14. travnja prigodni je program koji je obvezan za sve izvođače festivala.  
 
Izvođače na Uskrs festu 2012. pratit će zajednički instrumentalni sastav. Uskrs fest 2012. je nenatjecateljskog  karaktera.
 
Radove slati na adresu:
 
USKRS FEST 2012.
Ured HBK za mlade
Ksaverska cesta 12 a
10 000 Zagreb

Dodatne informacije radnim danom
od 8.00 do 16.00 na telefon:
(01) 48 14 699 
e-mail: uskrsfest@hbk.hr
 

Izabrani sudionici Uskrs festa 2012.

Izabrani su sudionici ovogodišnjeg Uskrs festa, najstarijeg festivala kršćanske glazbe, koji će se održati 15. travnja, 2012, u Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu. Organizatori festivala – Ured HBK za mlade i Hrvatski katolički radio – rezultate su objavili u četvrtak navečer u HKR-ovoj glazbenoj emisiji „Sacro ritam“.

Glazbenici - bilo pjevači, bilo sastavi - dolaze iz svih krajeva zemlje, te je na neki način festival 'najhrvatskiji'. Izvođači Uskrs festa 2012. - njih 20, od ukupno 61 prijavljenog - izabrani su od strane tekstualne i glazbene komisije i dolaze iz 14 hrvatskih gradova (Đakovo, Zagreb, Županja, Kostrena, Split, Požega, Mađarevo, Rijeka, Vrpolje, Dugo Selo, Varaždin, Velika Mlaka, Josipovac, Rovinj) i jednog srpskog, iz Subotice u Vojvodini.

I ove 2012. zastupljen je velik broj debitanata što opetovano potvrđuje da je hrvatska duhovna scena vrlo živa, ali i kreativna. Naime, kritika najavljuje da će izdanje festivala stilski biti, do sada, možda najraznovrsnije. Zanimljivost je što su neki od pjevača sudjelovali i na televizijskim natjecanjima talenata na kojima su ostvarili zapažene rezultate. Uskrs fest 2012. medijski prati 16 novinskih kuća.

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. lipanj 2018.

    Appello del Papa per lo Yemen

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: